Lyssna

Yrkesutbildning för vuxna

Saknar du gymnasieutbildning eller har du en gymnasial yrkesutbildning som behöver kompletteras? Då kan Yrkesvux vara den utbildningsform du söker.

Utbildningar på yrkesvux

Yrkesvux är en statlig satsning som gäller yrkesutbildningar på gymnasienivå för vuxna. Utbildningarna är till för dig som behöver en yrkesutbildning på gymnasienivå eller för dig som behöver komplettera för kommande yrke och arbetsliv.

Behovet styr utbud av utbildning

Många yrkesutbildningar kan du läsa som lärling vilket innebär att minst hälften av tiden fullgörs ute på arbetsplatser. Det är efterfrågan som styr vilka utbildningar som skolan erbjuder.

Handel, lärlingsutbildning

Truckkortsbehörighet ingår

Lärlingsutbildning mot Handel är en utbildning där minst 70 procent av utbildningen är arbetsplatsförlagd inom lokal handel. Utbildningen omfattar 400 poäng och genomförs som heltidsstudier på en termin. De kurser som ska läsas är Servicekunskap, Personlig försäljning samt Hantering av varor och gods där truckkortsbehörighet ingår. Deltagare som har annat modersmål än svenska läser även Svenska som andra språk 1.

För att ha möjlighet att fullfölja utbildningen krävs minst betyget E i svenska grund eller svenska som andra språk grund. Utbildningen ger berättigande att söka studiemedel hos CSN.

Startar under förutsättning att nödvändiga beslut fattas och att antalet sökande är tillräckligt.

Planerad studiestart 17 januari 2022, studieavslut juni 2022. Ansök senast 7 november.  

Vård- och omsorgsutbildning

Vi erbjuder en yrkesutbildning inom vård och omsorg, med goda möjligheter till arbete efter avslutade studier. Utbildningen läser du som heltidsstudier fördelat på tre terminer. Utbildningen innehåller både teori och praktik. Efter avslutad utbildning kan du t ex arbeta inom äldreomsorg, sjukvård, psykiatri, handikappomsorg eller som personlig assistent. Du kan också läsa enstaka kurser för att komplettera tidigare utbildning eller fortbilda dig i ditt arbete. Utbildningen har flexibel intagning.

Studiestart januari 2022, studieavslut juni 2023. Senaste ansökningsdag är 7 november 2021.

Välkommen med din ansökan!

Industri -grafisk, lärlingsutbildning

Lärlingsutbildning mot grafisk industri är en utbildning där 70 procent av utbildningen är arbetsplatsförlagd i samverkan med ett av kommunens företag. Utbildningen omfattar 900 poäng och genomförs över två terminer på heltidFör att ha möjlighet att genomföra utbildningen krävs minst betyget E i svenska grund eller svenska som andra språk grund. Utbildningen ger berättigande att söka studiemedel hos CSN.  

Startar under förutsättning att antalet sökande är tillräckligt och att nödvändiga beslut fattas. 

Studiestart 23 augusti 2021, studieavslut juni 2022

Kock i storkök, lärlingsutbildning

Lärlingsutbildning mot kock i storkök är en utbildning där minst 70 procent av utbildningen är arbetsplatsförlagd i kommunens olika tillagningskök. Utbildningen omfattar 1000 poäng och genomförs över två terminer på heltid. För att ha möjlighet att fullfölja utbildningen krävs minst betyget E i svenska grund eller svenska som andra språk grund. Utbildningen ger berättigande att söka studiemedel hos CSN.

Startar under förutsättning att antalet sökande är tillräckligt och att nödvändiga beslut fattas.

Studiestart 23 augusti 2021, studieavslut juni 2022. 

Studievägledning och studieplan

Vid ett vägledningsmöte ska du vara beredd på att redogöra för dina mål med studierna. Ta med gamla betyg och intyg från tidigare studier, även eventuella arbetsgivarintyg som är relaterade till dina studier. Vid mötet bedöms din möjlighet att få studera, kurser du behöver samt upprättande av en individuell studieplan.

Möte bokas i förväg

Besök bokas i förväg via telefon eller mejl. Kontakt med samordnaren tas tisdagar 9-11 och onsdagar 13-15.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 8 oktober 2021

Kontakt


 • Samordnare Vuxenutbildningen
  SYV gymnasieskola & Vux
  Direkt: 0573-140 41
  Mobil: 076-622 60 44

  Personlig kontakt: Tisdagar 9-11 och onsdagar 13-15


 • Legitimerad Lärare
  Vård- och omsorgsutbildningen
  Direkt: 0573-142 29

 • Lärare Industri
  Årjängs gymnasieskola
  Direkt: 0573-142 52

 • Legitimerad Lärare
  Gymnasiesär/Särvux & Barn- och fritidsutbildningar
  Direkt: 0573-139 64

Ansökan