Lyssna

Distansstudier

Distansstudier är flexiblare och mer obundna än andra studier. Att studera på distans innebär stor frihet att lägga din studietid hur du vill. Egenstudier tar tid, så förbered dig på att lägga ner arbete på studierna.

Årjängs lärcentrum

Lärcentrum i Årjäng finns i samma lokaler som Årjängs gymnasieskola och vuxenutbildning. Lärcentrum erbjuder studier på grundläggande och gymnasial nivå. Ibland kan du även studera mot olika universitetet. Kontakta Vuxenutbildningens samordnare för mer information om vilka utbildningar som erbjuds.

Grundläggande och gymnasiala kurser

Om du saknar en eller flera kurser kan du läsa in dessa på Lärcentrum i Årjäng. Här får du hjälp och vägledning att söka in på distanskurser. Handledda självstudier har kontinuerligt intag.

Dator med nätuppkoppling

För att studera på distans behöver du ha tillgång till egen dator med nätuppkoppling.

Universitetsstudier

På Årjängs lärcentrum finns det möjlighet att läsa på distans mot Karlstads universitet. Lärcentret har egen sal med telebildstudio, där din studiegrupp kopplas upp mot universitetet vid föreläsningar och andra gemensamma träffpunkter. Där har du kommunikation med lärarna på Karlstads universitet. Föreläsningar sker via telebild så att du kan delta i undervisningen i realtid. Alla uppgifter som du ska arbeta med ges över nätet, både enskilt och i grupp.

Studietakt

Du lägger själv upp planeringen för att kunna följa med i utbildningens och kursens planer. En kurs på halvfart kräver att du studerar ungefär 20 timmar per vecka. Utbildningar på helfart motsvarar en normal arbetstid på 40 timmar per vecka.

Ansökan

Du söker till Karlstads Universitetets distansutbildningar genom att kontakta universitetet. Länk till skolans webbplats hittar du i högermenyn.

Tentor

Det finns möjligheter att skriva vissa universitetstentor på Lärcentrum i Årjäng. Kontakta ditt universitet för mer information.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 10 december 2019

Lärcentrum i Årjäng