Lyssna

Workshop var startskottet för projektet Skolor och förskola

Publicerad 2018-04-25 11:55

Samsyn, delaktighet och ett stort engagemang kan sammanfatta vår startworkshop för projektet Skolor och förskola i Årjängs kommun som hölls den 19-20 april. Under två dagar träffades beställare, konsulter, entreprenörer och verksamhet för att ta fram övergripande projektmål, bekanta sig med varandra och få en gemensam syn på projektet.

Gemensamma mål och sammansvetsat team

– En startworkshop i det här formatet är ett fantastiskt bra tillfälle att kicka igång
ett projekt och bilda ett sammansvetsat team redan från start. Förutom att gemensamma mål tas fram får deltagarna också ett större kunskapsutbyte och en bättre förståelse för varandras behov, områden och spetskompetens, säger Kristin Folkesson, projektledare på ByggDialog.

Startworkshoppen mynnade ut i en partneringöverenskommelse och nu väntar ett intensivt projekteringsarbete då produktionsstart av första etappen är planerad redan till hösten 2018. Men redan under sommaren påbörjas markarbeten för utbyggnaderna vid Töcksfors skola. Projektet omfattar i sin helhet om- och tillbyggnad av Töcksfors skola, Nordmarkens skola samt nybyggnation av en förskola i Årjängs kommun. Det är ett flerårigt projekt i strategisk partnering där Årjängs kommun är beställare och ByggDialog totalentreprenör.

Bättre och mer ändamålsenliga lokaler

– Målet med projektet är att skapa bättre och mer ändamålsenliga lokaler med lägre driftskostnader. Genom partnering kan vi uppnå en mer effektiv, transparent och behovsstyrd byggprocess med ett högre kunskapsnyttjande som optimerar slutprodukten för verksamheterna, barn, elever och oss som beställare, säger Peter Månsson, Samhällsbyggnadschef Årjängs Kommun

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 25 april 2018

Kontakt


  • Samhällsbyggnadschef
    Växel: 0573-141 00
    Direkt: 0573-140 75
    Mobil: 070-316 86 00