Lyssna

Skollunch

En bra måltid är mer än bara näringsriktig. Vårt mål är att alla elever varje dag äter en komplett och näringsriktig skollunch. Den bidrar med cirka 30 procent av vårt dagliga energi- och näringsbehov.

Fri skolmåltid

Alla elever i grundskola och gymnasieskola har rätt till fri skollunch. Lunchen ska vara ett naturligt inslag i din skoldag och serveras i en för elever och personal trevlig miljö. Skollunchen bidrar till att ditt dagsbehov av energi och näring tillgodoses.

Lagad mat varje dag

I skollunchen ingår alltid en lagad huvudrätt, bröd, smör, salladsbuffé och mjölk. På några förskolor och grundskolor tillagas hela måltiden i det egna köket. Till de övriga enheterna levereras maten från ett större kök. Kökspersonalen har god kompetens och bidrar till att grundlägga goda måltidsvanor.

Specialkost

Om du av någon anledning behöver anpassad skollunch så går det att ordna. Mer information hittar du till höger under rubriken "Specialkost".

Matsedeln direkt i surfplatta, telefon eller på dator

Årjängs kommun är ansluten till webbtjänsten Skolmaten. Du kan kostnadsfritt ladda ner en applikation till din surfplatta, telefon eller dator för att se matsedeln direkt. I appen kan du också välja att ladda ner matsedeln till din kalender, prenumerera på RRS-flöde och skriva ut som dokument. Matsedeln har en tydlig veckoöversikt samt en scrollbar lista över veckans skoldagar.

Frånvaro

Om ditt barn på grund av sjukdom, ledighet eller annan anledning inte ska ha mat, meddelas det till tillagningsköket mellan 6.30 och 7.30 samma dag.

Frågor och synpunkter

Om du har frågor eller andra synpunkter är du välkommen att kontakta kostchefen eller respektive kök.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 21 juni 2021

Kontakt

Specialkost

Matsedel

Våra Skolkök

Nordmarkens skola
0573-142 19

Töcksfors skola
0573-139 52

Svensbyns skola
0573-138 76

Holmedals skola
0573-138 71