Lyssna

Våra program

Hos oss kan du läsa både yrkesförberedande och studieförberedande program. Här ser du vilka program som du kan söka till hösten 2021.

Sökbara program hösten 2021

Titta på filmen och läs om vilka program du kan studera hos oss.

El- och energiprogrammet

En yrkesexamen för en bransch där utvecklingen går på högvarv just nu. Ett gott hantverkskunnande och entreprenörskap kan ge dig en spännande framtid som elektriker.

Fordonstekniska programmet

Du gillar att meka och tänker dig en framtid i verkstan. På vår treåriga yrkesutbildning inom fordon får du en praktikplats och ett gott hantverkskunnande. Skolans verkstad är rymlig och väl utrustad. Här finns det möjlighet för dig att meka med egna projekt under skoltiden. Utveckla ditt fritidsintresse till ett yrke helt enkelt.

Handelsprogrammet - inriktning handel och service

Inriktningen handel och service ska ge fördjupade kunskaper för arbete inom detalj  och partihandel. Inriktningen kan leda till arbete inom till exempel försäljning och marknadsföring, butikskommunikation, butiksledning, inköp och logistik eller kundservice. Inriktningen kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola.

Introduktionsprogrammen

För dig som inte är klar med grundskolans kurser finns det möjlighet att studera på någon av Introduktionsprogrammens inriktningar. Vi planerar din skolgång utifrån dina förkunskaper, intressen och framtidsplaner. 

Programinriktat val ersätter Preparandutbildning och Programinriktat individuellt val

Preparandutbildningen och Programinriktat individuellt val ersätts av Programinriktat val från 1 juli 2019. Du kan läsa mer om programmets utforming och behörighet i länken nedan.

Samhällsvetenskapliga programmet - Inriktning medier, information och kommunikation

Du som väljer att söka till samhällsvetenskapliga programmet med inriktning medier, information och kommunikation kommer få lära dig mer om medieproduktion, ljudproduktion, reklam, fotografi och journalistik. Vi har behöriga lärare som brinner för sina ämnen. Programmet är högskoleförberedande och möjligheterna för vidare studier är många och varierade både på universitet, högskola och folkhögskola.

Vård- och omsorgsprogrammet - Yrkesintroduktion

Kvalitetsstämpeln Vård- och omsorgscollege innebär att vi uppfyller högt ställda krav på utbildningens innehåll. Hos oss erbjuds du att läsa ett treårigt yrkesprogram. Om du vill kan du läsa till grundläggande- och särskild behörighet för vidare studier. De som vill kan läsa till grundläggande- och särskild behörighet för vidare studier. Vår regions närhet till den norska arbetsmarknaden kan ge dig som vill arbeta inom vårdande yrken, bättre lönesituation än branschens genomsnitt.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 17 september 2020

Kontakt


 • Rektor
  Årjängs gymnasieskola & vuxenutbildning
  Direkt: 0573-142 24

 • Samordnare Vuxenutbildningen
  SYV gymnasieskola & Vux
  Direkt: 0573-140 41
  Mobil: 076-622 60 44

  Personlig kontakt: Tisdagar 9-11 och onsdagar 13-15


 • Legitimerad Lärare
  El- och energi
  Direkt: 0573-142 22

 • Lärare
  Fordonsteknik
  Direkt: 0573-142 28

 • Legitimerad Lärare
  Handelsprogrammet
  Direkt: 0573-142 39

 • Legitimerad Lärare
  Vård- och omsorgsutbildningen
  Direkt: 0573-142 29

 • Adminstratör, KAA
  Årjängs gymnasieskola
  Direkt: 0573-142 25

Vilka kurser ska jag läsa?