Lyssna

Ansökan

Ansökan om plats för samtliga verksamheter inom barnomsorgen görs på Årjängs kommuns hemsida.

Verksamhetsbild

Så här söker du plats:

Gå in på www.arjang.se e-tjänst och välj ansökan om barnomsorg.

I ansökan till barnomsorg ska du ange vilka verksamheter som ditt barn önska gå i och från vilket datum platsen önskas. Du kan ändra ditt alternativ när som helst  utan att datum för din ansökan ändras.

Om familjen har obetalda barnomsorgsavgifter kan du ställa dig i kö, men plats kan inte erbjudas förrän skulden är reglerad.

När vårdnadshavarna inte bor tillsammans, men de har gemensam vårdnad, ska den som har behov av barnomsorg ansöka om plats.  Är det bara en av vårdnadshavarna som har behov har den personen en skyldighet att informera den andre vårdnadshavaren om placeringen.

Efter att din ansökan kommit in stämplas den och efter registrering skickas en bekräftelse ut från barnomsorgen till dig.

Om ditt barn slutar i förskolan men önskar plats på fritidshem måste du ansöka om detta på ansökningsblanketten som du hittar till höger.

Uppgifter som du lämnar och även uppgifter från folkbokföringen förs in i ett dataregister med syfte att handlägga din barnomsorg. Endast ett fåtal personer med särskild behörighet har tillgång till registret. Vi följer de lagar som finns till för att skydda din integritet.

Ansökan om plats till fristående förskolor görs hos respektive enhet.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 9 juli 2020