Lyssna

Bad

Årjängs kommun bjuder på många badmöjligheter.

glada badtjejer i ring

Nu kan man bada vid Högsjöns badplats igen

Nu har vi fått resultatet från omprovet av badvattenprovet på Högsjöns badplats. Det nya provet visade nu tjänligt och det är nu fritt fram att bada på Högsjön igen. v

Badvattenprovet vid Signebyns badplats visade även denna gång på tjänligt med anmärkning. Resultatet har blivit bättre men ligger kvar på nivån tjänligt med anmärkning. Det är fortfarande ingen hälsorisk att bada vid badplatsen. Nytt prov tas.

Varje vattenprov får en bedömning efter att halten bakterier E. coli och intestinala enterokocker i vattnet analyserats.

Tjänligt vatten betyder att halten av bakterierna är låg nog för att inte innebära en hälsorisk.

Tjänligt med anmärkning betyder att halten bakterier i provet är något förhöjt, att bada i vattnet bedöms fortfarande inte utgöra någon hälsorisk. Men kommunen bör följa upp varför halten är förhöjd.

Otjänligt vatten betyder att någon eller båda bakterierna finns i höga halter i badvattnet, vilket är ett tecken på att det skett en förorening av något slag. Då finns också en risk att det förekommer andra mikroorganismer i vattnet som du som badande kan bli sjuk av om du sväljer vattnet.

Kommunala badplatser

Vi har nio kommunala badplatser runt om i kommunen. Simskolor och märkestagning bedrivs på några av platserna under två veckor varje sommar.

Ramp för funktionshindrade

  Ramp för funktionshindrade finns på badplatserna Badbarna och Silvergruvan. Badplatsen Badbarna ligger i östra Näs vid sjön västra Silen cirka 5 km sydost om Årjäng. Badplatsen Silvergruvan ligger i Töcksfors vid sjön Töck, söder om E18 i höjd med handelsparken.

 

 

 

 Årjängs Bad & Friskvårdscenter

På Årjängs Bad & Friskvårdscenter kan du basta, besöka vårt fina gym och delta i någon av våra motionsaktiviteter. Simbassängerna är stängda sedan hösten 2019 och planeringen för en ny simhall pågår.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 2 juli 2020

Kontakt


  • Kultur- och fritidschef
    Direkt: 0573-141 33
    Storgatan 66
    Box 906
    672 29 Årjäng

Utesimskola

Kommunala badplatser