Hem/Invånare/Trafik & infrastruktur

Trafik & infrastruktur

Här hittar du information som rör trafik, parkering och allmänna kommunikationer. Här får du också veta när gator och trottoarer städas och hur länge det dröjer innan snöröjningen kommer. Fibernätet är väl utbyggt och sträcker sig över i stort sett hela kommun.

Lyssna

Trafik & gator

Vi ansvarar för underhåll och renhållning av gator och vägar i kommunens tätorter. Gatubelysningen ses över varje år och vi erbjuder en tillgänglig parkeringsmöjlighet då vissa centrala parkeringsplatser regleras med p-skiva.

 

 

Torg och allmänna platser

Under lång tid har torgen spelat en viktig roll för våra samhällen, dels som handelsplats men även som allmän plats för möten. Därför är det viktigt med en trivsam miljö för både invånare och besökare.  

 

 

Renhållning och snöröjning

Det är viktigt med städning och renhållning. Vårt mål är att gator och vägar, gång- och cykelvägar alltid skall hållas i ett sådant skick att de är säkra att färdas och gå på.

 

 

Bredband och IT

Årjängs Nät är en lokal aktör och ägs av Årjängs kommun. Årjängs Fibernät är ett öppet nät och använder tekniken fiberoptik. Det är det snabbaste sättet att överföra digital information på idag.

 

 

 

 

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 26 juni 2018