Lyssna

Utökad varuhemsändning

UPPDATERAD 21-07-14
I Årjängs kommun erbjuder flera handlare varuhemsändning.

Vilka får använda hemsändning?

Alla som är 70 år eller äldre och alla som är i en riskgrupp samt är skriven i Årjängs kommun. Det innebär att man som 70 år och äldre Inte behöver genomgå någon typ av bidragsbedömning utan kan direkt ringa lanthandlare för beställning där de kommer att göra bedömningen att du är inom riskgrupperna och därefter kunna leverera till dig.

Kostar det något?

Nej, hemsändningen betalas av Årjängs kommun genom det så kallade hemsändningsbidraget. Lanthandlarna kommer få dubblerad ersättning under den tid detta beslut gäller.

Hur länge kommer det att gälla?

Tillsvidare. Årjängs kommun kommer att meddela handlarna när man skall återgå till normalläge gällande bedömning och ersättning.

Vilka lanthandlare kan jag beställa hos?

Lanthandlare som idag erbjuder hemsändning är:
Östervallskogs Handel Nära Dej - telefon: 0573-60014
ICA Nära Sillerud - telefon: 0573-401 50, mobil: 070-257 92 72, e-post: ica@sillerud.se

Vilken lanthandlare skall jag ringa?

  • Om du bor i Östervallskog, Töcksfors, Fågelvik, Holmedal och delen runt Hämnäs i Karlanda, så kan du ringa, Nära Dig Östervallskog

  • Om du bor i Årjäng, Blomskog, Lennartsfors och delen av Karlanda som ligger mot Årjängs- och Sillerudshållet. så kan du kontakta, ICA Sillerud.

Du kan också få hjälp från andra

Pingstkyrkan i Töcksfors kan hjälpa dig som bor i Töcksmark och Västra Fågelvik att handla på ICA Töcksfors. Du kan kontakta dem på mobil: 0708-89 82 83.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 29 april 2021