Hem/Invånare/Omsorg & hjälp/Barn, ungdom och familj
Lyssna

Barn, ungdom och familj

Råd, stöd och hjälp är något vi många gånger behöver och behovet kan se olika ut i olika situationer. Kommunen har olika former av stöd och verksamheter som riktar sig till barn, ungdomar och vuxna.

Familj som cyklar

Kommunen ska verka för att barn växer upp under trygga och goda förhållanden och särskilt uppmärksamma de barn och ungdomar som visar tecken på ogynnsam utveckling. Detta omfattar alla barn 0-18 år och i vissa fall ungdomar upp till 20 år. Det finns tillgång till information och rådgivning samt individuellt utformat bistånd. Barn och föräldrar kan också erbjudas skydd och stöd i olika situationer. Både barn och vuxna kan vända sig till oss.

Det finns olika stöd att få

Vissa stödinsatser är öppna för alla och som du själv kan ta kontakt med, vilket innebär att det inte krävs någon utredning eller beslut från kommunen. Det finns också insatser och verksamheter som kräver att kommunen gör en utredning och fattar beslut om att personen ifråga ska får ta del av insatsen/verksamheten, handläggaren har max fyra månader på sig att utreda och lämna besked till dig som ansökt.

BRIS – barnens hjälptelefon

Till BRIS barnens hjälptelefon kan alla under 18 år ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ditt nummer syns inte på våra telefoner. Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om. Behöver du mer hjälp av, be att få prata med ett BRIS-ombud.
 Telefon 116 111
. Länk se till höger

BRIS Vuxentelefon – om barn

Hit är alla vuxna välkomna att ringa anonymt för att prata om vad som helst. Det kan vara allt från svåra till mer vardagliga frågor. Du kan ringa oavsett om det gäller dina egna eller andras barn och få information om var du kan vända dig för att få ytterligare hjälp. Du kan vara anonym.
Telefon 077-150 50 50. Se länk.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 11 april 2018

KONTAKT


  • Direkt: 0573-141 54
    Nertomtvägen 4
    Box 906
    672 29 Årjäng

    Receptionen är öppen måndag, onsdag och torsdag 9.00-15.30 (lunchstängt mellan kl. 12.00-13.00) samt fredag 9.00-12.00. Tisdagar är receptionen stängd. Telefontider till ekonomihandläggare enligt följande, Måndag - fredag 9.00-10.00.

LÄNKAR

Koll på socialtjänsten

Koll på socialtjänsten

Här kan du läsa mer om Soc