Lyssna

Akut hjälp

Om något inträffat och du behöver komma i kontakt med polis, sjukvård eller socialtjänst finns de viktiga telefonnumren här.

Socialjour

Se kontakt till höger. På vardagar efter kl. 16.30 samt helger nås socialjouren via SOS Alarm 112.

SOS Alarm

Ring 112 om du eller någon annan är i en nödsituation och behöver omedelbar hjälp. Polis, ambulans, brandkår, sjöräddning, fjällräddning, giftinformation, jourhavande läkare, flygräddning. Öppet dygnet runt. 

Sjukvårdsrådgivningen

Ring 1177 dygnet runt för råd om vård. Här får du svar på om det är något du själv kan göra eller om du behöver besöka sjuksköterska eller läkare.

Giftinformation

Giftinformation svarar på frågor om akuta förgiftningar och ger råd om lämplig behandling vid förgiftningstillbud. Telefonrådgivningen är tillgänglig dygnet runt. När du ringer får du direkt tala med en specialutbildad apotekare.
Telefon: 112 vid förgiftning, 010-456 67 00 i mindre brådskande fall.

Kvinnofridslinjen

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa. Vi har öppet dygnet runt och du ringer gratis oavsett var du bor. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.

Barnens hjälptelefon

Till BRIS, barnens hjälptelefon, kan alla som är under 18 år ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ditt nummer syns inte på våra telefoner. Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om. Behöver du mer hjälp av oss, be att få prata med ett BRIS-ombud.

BRIS Vuxentelefon - om barn

Hit är alla vuxna välkomna att ringa anonymt för att prata om vad som helst. Det kan vara allt från svåra till mer vardagliga frågor. Du kan ringa oavsett om det gäller dina egna eller andras barn och få information om vart du kan vända dig för att få ytterligare hjälp. Du kan vara anonym.                                 

Jourhavande kompis

Du är aldrig så ensam som du kanske känner dig ibland. Du som är under 25 år kan chatta med Röda Korsets jourhavande kompis och prata om det där som du inte vill eller vågar ta upp med någon annan.               

Barn- och ungdomslinjen   

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, är en myndighet som har tillsyn över verksamhet enligt LSS, socialtjänst och hälso- och sjukvård.
Barn och unga inom vård och omsorg kan vända sig till Ivos Barn- och ungdomslinje för att:

 • Fråga om sin rättigheter
 • Berätta om det som inte fungerar bra i socialtjänsten eller i hälso- och sjukvården

Barn och unga kan ringa, mejla eller chatta anonymt med IVO.                         

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 6 november 2020

KONTAKT


 • Direkt: 0573-141 54
  Nertomtvägen 4
  Box 906
  672 29 Årjäng

  Receptionen är öppen måndag, onsdag och torsdag 9.00-15.30 (lunchstängt mellan kl. 12.00-13.00) samt fredag 9.00-12.00. Tisdagar är receptionen stängd. Telefontider till ekonomihandläggare enligt följande, Måndag - fredag 9.00-10.00.

LÄNKAR

Bild pånya räddningsstationen

Information

Räddningstjänsten