Hem/Invånare/Nyhetslista invånare/Studentutsläpp på Årjängs gymnasieskola
Lyssna

Studentutsläpp på Årjängs gymnasieskola

Publicerad 2021-06-11 16:00

Idag sprang 2021 års studenter ut från Årjängs gymnasieskola. Klockan tre öppnades skolan huvudentré och studenterna sprang ut för att påbörja firandet av den stora händelsen.

Studenten 2021

Idag fredag 11 juni klockan 15.00 släpptes Årjängs gymnasieskolas studenter äntligen ut!

23 mycket glada och nöjda elever sprang ut från gymnasieskolans huvudentré och vidare ut på skolgården. Efter minst tre års studier har de nu äntligen nått en av livets milstolpar och får börja sitt firandet av denna stora händelsen.

Utsläpp till studentsång

Prick klockan 15.00 öppnade skolans rektor dörren och ut sprang studenterna till ljudet av höga toner med studentsång och ungdomarnas jubel. På skolgården fick de ett varmt mottagande och  glada hyllningar när de kom ut. Det delades ut massor av gratulationer och blommor.

Coronasäker studentmottagning

Den rådande pandemin gör att riktlinjer gällande stora folksamlingar och trängsel gäller och studentutsläppet har planerats och genomförts i enlighet med Folkhälsomyndighetens råd. Tack vare det ökade antalet personer som får vistas tillsammans så kunde samtliga studenter springa ut tillsammans genom samma entré i år. Max fyra anhöriga per elev rekommenderades att ta emot studenterna på skolgården och besökarna delades in i mindre grupper för att motverka stora ansamlingar i samband med utsläppet.

En sammanfattning av årets studentutsläpp och mottagning ser du i svepet som filmats och sammanställts av läraren Mikael Westby på samhällsprogrammets medieinriktning.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 11 juni 2021

Kontakt

Läs mer