Hem/Invånare/Nyhetslista invånare/Nytt utegym i Årjängs Fjärilspark
Lyssna

Nytt utegym i Årjängs Fjärilspark

Publicerad 2021-07-08 14:54

Nu har det nya utegymmet i Årjängs Fjärilspark invigts. Gymmet är tillsammans med den uppskattade Fjärilsparken en del av naturvårdssatsningen Äng i Årjäng. Vid invigningen medverkade Daniel Schützer (S), kommunstyrelsens ordförande, Anette Eriksson, (C), kommunstyrelsens vice ordförande, Lennart Bryntesson, (MP), ledamot i kommunstyrelsen, bygg- och miljökontoret samt medfinansiärer.

Nu står ett av Sveriges största utegym klart i Fjärilsparken i Årjäng. Inom ramen för naturvårdssatsningen Äng i Årjäng har bygg- och miljökontoret planerat och byggt både en fjärilspark och ett utegym sedan projektstarten 2019. Stort fokus har lagts på tillgänglighetsanpassning så att alla målgrupper kan nyttja området.

Från vänster i bild, Anette Eriksson, (C), kommunstyrelsens vice ordförande, Daniel Schützer (S), kommunstyrelsens ordförande och Lennart Bryntesson (MP), ledamot i kommunstyrelsen.

- Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda våra invånare och besökare ett utegym och en fjärilspark som är tillgänglig för alla. Att vi idag kunde bjuda in till en coronasäker invigning var extra glädjande, då vi vill uppmärksamma att gymmet nu är öppet och klart att användas. Det finns också planer för ett utegym i Töcksfors, berättar Daniel Schützer (S), kommunstyrelsens ordförande.

Från vänster i bild, Daniel Schützer (S), kommunstyrelsens ordförande, Lennart Bryntesson, (MP), ledamot i kommunstyrelsen, Anette Eriksson, (C), kommunstyrelsens vice ordförande.

Ett av Sveriges största utegym
Det nya gymmet har ett stort antal olika träningsredskap i naturmaterial och är ett värdefullt tillskott för invånare och besökare. Idag finns 15 redskap i gymmet där besökare kan träna bänkpress, ryggdrag, rygglyft, dips, situps, knäböj, armgång och balans. Det finns också tankar om att utöka området ytterligare under hösten.

- I höst kommer det att sås ängsfrön mellan Fjärilsparken och det nya utegymmet som blir ett ytterligare paradis för pollinerarna. Intill gymmet finns det också planer på att bygga ett trädäck med omgivande gräsområde anpassat för exempelvis yoga, berättar Britt-Marie Öjstrand, bygg- och miljöchef.

Britt-Marie Öjstrand, chef, bygg- och miljökontoret tillsammans med Elin Olsson, Miljö- och hälsoskyddsinspektör har ansvarat för planering och genomförande av Fjärilsparken och det nya utegymmet.

Lokala sponsorer
Projektet har engagerat flera lokala sponsorer som på olika sätt har bidragit till att förverkliga Fjärilsparken och utegymmet – Aircoil, Hanza, Moelven och Westra Wermlands Sparbank.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 8 juli 2021