Hem/Invånare/Nyhetslista invånare/NATIONALDAGEN 6 JUNI 2021
Lyssna

NATIONALDAGEN 6 JUNI 2021

Publicerad 2021-06-06 09:00

Att få fira nationaldagen är en av årets höjdpunkter för många och även för mig som kultur och fritidschef. Men även i år så firar vi digitalt och vi har därför filmat pristagare, musiker, kommunalråd och fina landskapsbilder runt om i vår fantastiska kommun. Att få träffa och filma pristagarna i sin hemmamiljö har varit riktigt kul och vi har i år utökat filmen med det nyinstiftade priset Årjängel, barnkör och Sveriges starkaste flagghissning. Jag hoppas att ni ska njuta av vår film och att ni alla får en riktigt fin nationaldag och en härlig sommar. Kultur och fritidschef Stefan Sköld.

Medverkande

Programledare: Kommunalråd Daniel Schützer

Prisutdelare: Kommunfullmäktiges ordförande: Katarina Johannesson, Kultur och fritidsnämndens ordförande Kristina Kristiansson, Kultur och fritidschef Stefan Sköld.

Årets pristagare:

Årets Årjängel: Maja Watts
Kulturpristagare: Sven Widén
Ungdomsledarstipendium: Joakim Lindeberg
Clarapriset: Svensbyns skola årskurs 5

Övriga medverkande:

Lars Eriksson, Carina Sonesson-Olsson, Johnny Hansson, Sven-Erik Sköld, Nellie Lindeberg, Sara Skantz, Amanda Axelsson, Peter Jonehög, Anna Jonehög, Edith Jonehög, Ruth Jonehög, Inez Jonehög, Esther Jonehög, Maria Andersson, Maria Larsson, Kristoffer Jejjo, Patrik Jejjo, Carl Sköld, Caspian Olsen Korpelin, Marius Sabbir Rob Gundersen, Celwin Warg, Iris Wallin och Eliott Olsen KorpelinKamera: Lennart Jonsson, Christofer Olsen, Lukas Jonsson, Mathias Gunnarsson

Redigering:

Christofer Olsen

Motiveringar:

Årets Årjängel:

Maja har gjort sig förtjänt av denna utmärkelse genom sitt stora engagemang för insamlingen "Maja o Boppa" till förmån för cancerfonden. Hon har själv initierat insamlingen med hjälp av olika aktiviteter som att sälja armband, ordna tipspromenader, sälja kålsoppa, göra filminspelningar. Maja går i åskurs 9, en vanlig tonårstjej som ser möjligheter att göra skillnad i världen.

Kulturpristagare:

Sven är en erkänt duktig fotograf och filmare som under många, många år har dokumenterat människor, byggnader och miljöer i kommunen. Alla de bilder och filmer som Sven har producerat under åren är en kulturhistorisk skatt som generationer efter kommer ha glädje av.

Ungdomsledarstipendium:

Joakim är och har varit aktiv som ledare inom fotboll och innebandy under många år. Han kombinerar sitt eget idrottande med ett aktivt ledarskap i flera ungdomslag på ett förtjänstfullt sätt. Ett otroligt engagemang, vilja och kämpar glöd genomsyrar hans ledarskap. Joakim är ett föredöme och inspirationskälla till andra att också engagera sig.

Clarapriset:

Eleverna har skapat en tredimensionell modell av en myndighetsperson vi alla lärt känna under pandemin, Anders Tegnell som står vid en talarstol och förmedlar budskapet, håll i, håll ut och håll avstånd. Modellen är otroligt välgjord och porträttlik. Till detta ingår en affisch som beskriver skillnaden på att äta på en pizzeria 2018 mot 2020. Mycket fint och bra genomfört arbete.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 4 juni 2021

Kontakt


  • Kultur- och fritidschef
    Direkt: 0573-141 33
    Storgatan 66
    Box 906
    672 29 Årjäng