Hem/Invånare/Bygga, bo & miljö/Energi/Energi- och klimatrådgivning
Lyssna

Energi- och klimatrådgivning

Till vår energi- och klimatrådgivare kan du vända dig för att få råd och tips om hur du kan minska din energianvändning och ta större klimat- och miljöhänsyn.

Energi- och klimatrådgivningen i Årjängs kommun är kostnadsfri och opartisk.

Energi- och klimatrådgivningen riktar sig till privatpersoner, föreningar samt små och medelstora företag i Årjängs kommun. Till rådgivaren kan du vända dig, om du vill ha hjälp med att få bättre koll på din energianvändning och därmed bli mer miljömedveten. 

Fortsatt kommunsamarbete 2021-2022

Nu är det äntligen klart att EKR fortsätter även 2021–2022, vilket vi är glada för. Om inte detta vore nog så kan vi också meddela att vi stärker samarbetet med en kommun. Vi vill därför välkomna Grums kommun in i värmen och till EKR i Västra Värmland. Med detta sagt så kommer vi gå från fyra kommuner till fem kommuner. De fyra kommunerna Årjäng, Arvika, Eda och Säffle inledde 1 januari 2017 ett samarbete, kallat Nodväst, när det gäller energi-och klimatrådgivning

Driver du företag och har en energianvändning under 300 megawattimmar?

Förbättra ditt företags lönsamhet och minska klimatpåverkan! Samarbeta med en coach och få hjälp med att effektivisera energianvändningen. Du får en kostnadsfri energigenomgång och möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra företag samt att delta på intressanta seminarier inom energiområdet. För mer information ta kontakt med kommunens energicoach. Kontaktuppgifter uppe till höger på denna sida. Läs också vårt informationsblad

Coacher för energi och klimat (CEK)

Vi har ett samarbete mellan Arvika, Årjäng, Säffle och Eda kommun och projektet drivs av kommunens energicoacher, Daniel och Robin. Medel finansieras av Energimyndigheten via EU´s regionalfond. Som riktar sig till små och medelstora företag (max 300 MWh/år)

P.g.a. pandemin kan vi dessvärre inte göra fysiska träffar. Däremot kan vi erbjuda en form av energirundvandring ”light”. Denna energirundvandring bygger på att ni som företag fyller i en energichecklista som vi skickar till er och därefter bokar vi in ett Teamsmöte. Vi går igenom checklistan tillsammans med er och sen diskuterar vi hur ni kan gå vidare i ert energiarbete.

Rådgivning för privatpersoner

Har du koll på din energianvändning? All energianvändning påverkar klimatet negativt och det finns saker du kan göra för att använda energin på ett bättre sätt och på så vis bidra till en bättre miljö. Det kan handla om allt ifrån hur du sänker din elförbrukning till vilket värmesystem som passar din fastighet bäst.

Stöd att söka för privatpersoner

 

 

I broschyren "Energirådgivning - en översikt som hjälper dig att spara energi" hittar du bra energispartips.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 20 februari 2021

Kontakt


  • Energi- och klimatrådgivare/ Energicoach
    Mobil: 072-710 80 90

    Energi- och klimatrådgivaren arbetar både i Årjängs och Säffles kommun.

Stöd att söka för privatpersoner

Energikalkylen

Appen Lampguiden

Ladda ner appen här