Hem/Invånare/Bygga, bo & miljö/Brandskydd och sotning
Lyssna

Brandskydd och sotning

Sotning och brandskyddskontroll utförs i brandförebyggande syfte. Dessutom har det betydelse ur energi- och miljösynpunkt. Enligt lag ansvarar kommunen för att sotning och brandskyddskontroll utförs. Här hittar du även information om vad du bör tänka på när du eldar och använder fyrverkerier.

Bild på en eld

Eldning

Eldning ger inte bara upphov till brandrisk, utan kan även störa din omgivning om du inte är försiktig och eldar på rätt sätt. Regler om sotning, tidpunkter för eldning och krav på skyddsåtgärder är till för att minska risker för spridning av brand och störningar.

Sotning

Den huvudsakliga anledningen till att sota är att förhindra brand. När man sotar tar man bort brandfarlig beläggning för att minska risken för sotbrand.

Fyrverkerier

Fyrverkerier kan ge upphov till personskador och ibland krävs tillstånd av polisen för att använda dem. På sidan om fyrverkerier finns tips och råd hur du bör hantera fyrverkeripjäser för att minska risken för skador och du hittar även länkar till Polisen för utförligare information om när du behöver tillstånd.

Den som vill starta försäljning av fyrverkerier ska söka tillstånd för handel med explosiva varor hos bygg- och miljönämnden i Årjängs kommun.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 17 mars 2016

Kontakt