Hem/Företagare/[Nyhetslista företagare]/Utvecklingskontor i Västra Värmland
Lyssna

Utvecklingskontor i Västra Värmland

Publicerad 2021-09-10 12:30

Pandemin har påverkat invånare, företag och verksamheter i Värmland, inte minst har den stängda gränsen bidragit till påverkan för gränshandel och besöksnäring.

Arvika, Eda, Årjäng och Torsby kommuner fick stöd av regionen för att diskutera stödinsatser. Arbetet har resulterat i Utvecklingskontor västra Värmland som omfattar två projekt.

Det delprojekt som gäller näringslivet pågår till den 31 oktober 2023 och omsluter
12 miljoner kr. Projektet finansieras av EU, Region Värmland och de fyra kommunerna. Projektet har ett fokus på små och medelstora företag samt platsutveckling i gränskommunerna. Prioriterade företag är branscher som drabbats särskilt hårt av pandemin som handel/gränshandel besöksnäring. Arvika Näringslivscentrum driver projektet i nära samverkan med kommunernas näringslivsenheter och nära företagen.

Det andra delprojektet pågår fram till den 31 december 2022 med fokus på invånare i gränskommunerna som i en omställning kan komma behöva kompetensutveckling. Projektet drivs av Arvika Näringslivscentrum och samverkansparter är de fyra kommunerna. Projektet omfattar 2,1 miljoner kronor och finanserias av regionen och kommunerna.

Projektet är nu i full gång och det arbetas hårt med att kartlägga alla behov som finns i kommunerna.

 

Det är jättekul att vara igång med arbetet, just nu går mycket av min tid till informationsinhämtning, att organisera arbetet och att kartlägga vad kommunerna behöver hjälp med" säger Björn Arvidsson, projektledare och anställd på Arvika Näringslivscentrum.

 
Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 10 september 2021

Kontakt


 • Näringslivsstrateg
  Nordmarkens Näringsliv
  Direkt: 0573-140 70
  Mobil: 076-622 61 60
  Besöksadress
  Näringslivets Hus
  Nertomtsvägen 5, Årjäng