Hem/Invånare/Uppleva & göra/Kultur/Kulturstöd, Kulturpris och Clarapriset
Lyssna

Kulturstöd, Kulturpris och Clarapriset

Foto: Marie Pettersson

Clarapriset delas ut till Svensbyns skola på Nationaldagen 2016

Kulturstöd

Din förening kan söka kulturstöd för enstaka kulturarrangemang närsomhelst under året hos Kultur- och Fritidsnämnden i Årjäng.

Kulturpris

Kultur- och Fritidsnämndens kulturpris delas varje år ut till enskild person eller förening som har utfört ett kulturellt värdefullt arbete inom kommunen.

Både enskild och förening kan lämna förslag. Det ska innehålla den föreslagnes/organisationens namn, adress, telefonnummer, en motivering och ska vara undertecknat av dig/er som lämnar in förslaget. Priset delas ut på Nationaldagen den 6 juni i Årjäng.

Förslag till Kulturpristagare skickas in senast 15 april varje år till Kultur- och Fritidsnämnden, Box 906, 672 29 Årjäng. E-post kulturfritid@arjang.se                               

Clarapriset

Claraprisets syfte är att främja kulturella insatser från kommunens ungdomar i årskurs 5. För varje år tar Kultur- och Fritidsnämnden fram nytt tema som ska tolkas i ord, bild eller musik. Detta skickas till alla kommunens femteklassare. Tävlingen avgörs av en jury och prisutdelning sker på Nationaldagen. Traditionsenligt bjuder Årjängs kommun alla på tårta. 

Årets Clarapris

Temat 2017 var "Mitt fritidsintresse", eleverna ombads att beskriva i ord och bild vad deras fritidsintresse är och hur viktig fritiden är.

Vinnare av Clara-priset blev Svensbyns skola klass fem genom Johan Edlund Karlssons bidrag.

Juryns motivering: Johan har byggt en modell av Årjängs travbana med starthästar, startbil och omkringliggande byggnader med stor noggrannhet och kunskap.

Johans egna ord:
"Mina största fritidsintressen är hästar och snickeri, därför tyckte jag att det var roligt att kombinera mina intressenoch då byggde jag en travbana i trä. Travbanan föreställer Årjängstravet. Jag har byggt travbanan hemma i verkstaden. Det roligaste var att se hur den växte fram"

  

 
Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 23 maj 2017

Kontakt

Se våra pristagare