Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/Inventering och inmätning
Lyssna

Inventering av gatubelysning och inmätning för primärkartan

Publicerad 2017-07-06 11:44

Under sommaren kommer gatubelysningen inventeras i tätorterna Lennartsfors, Töcksfors och Årjäng. I samband med detta kommer även byggnader och tillbyggnader att mätas in för att uppdatera primärkartan.

Foto: Årjängs kommun/Mostphotos

Inventering av gatubelysningen

Under sommaren, med start vecka 28, kommer Årjängs kommuns GIS-ingenjör att inventera gatubelysningen i tätorterna Lennartsfors, Töcksfors och Årjäng. Syftet är dels att dokumentera typ av stolpar men även deras skick. 

App för felanmälan

Ett annat syfte är att alla typer av belsyningsstolpar ska registreras i ett system som till hösten ska användas till en app för felanmälan. Vi kommer att presentera mer om appen i samband med lanseringen.

Inmätning av byggnader och tillbyggnader

I samband med inventeringen av gatubelysningen kommer även byggnader och tillbyggnader att mätas in för primärkartan. Årjängs kommun har en skyldighet gentemot Lantmäteriet att hålla kartan uppdaterad. Även om du har en nybyggd eller gammal byggnad så kan den komma att mätas in. Kommunens GIS- ingenjör kommer att knacka på eller ringa dig om något behöver mätas in på din fastighet.

Har du frågor?

Har du frågor angående inventeringen eller inmätningen, kontakta gärna vår GIS-ingenjör redan nu.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 6 juli 2017

Kontakt


  • GIS-ingenjör
    Samhällsbyggnadsavdelningen
    Växel: 0573-141 00
    Direkt: 0573-139 38