Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/Konsert med Jojje Wadenius, Trio X och Årjängs kommunala musikskola
Lyssna

Konsert med Jojje Wadenius, Trio X och Årjängs kommunala musikskola

Publicerad 2017-04-03 17:36

”Mitt i stan bor en kille, som heter Kalle. Kalle har ett träd…” Den och flera av Jojje Wadenius barnsånger har hörts på alla kommunens skolor under våren.

Foto: Björn Nilsson

Foto: Björn Nilsson

Elever i årskurs 3, musikskolans kör samt blås- och gitarrorkester

Alla elever i årskurs 3 har nämligen varit inbjudna till en skolkonsert med Jojje för att lyssna på och sjunga med i hans sånger. Så en måndag i mars kom Jojje Wadenius tillsammans med Trio X till Årjäng. Trio X består av de tre musikerna, Lennart Simonsson, piano, Per V Johansson, bas, och Joakim Ekberg, trummor. I samband med Jojjes besök på skolan blev det också en offentlig konsert i Folkets Hus samma kväll. Då medverkade, förutom eleverna i årskurs.3, även musikskolans kör samt musikskolans blås- och gitarrorkestrar.

Inledning med klassiska barnsånger

Jojje och Trio X inledde konserten med några av Jojjes klassiska barnsånger med texter av Barbro Lindgren och Kenneth Gärdestad. Några av dessa sånger har nyligen spelats in på nytt och förutom trion medverkade även Göteborgs symfoniker. Skivan var grammisnominerad till årets barnalbum 2017!

Foto: Björn Nilsson

"Kalles klätterträd" avslutade konserten

Så var det dags för musikskolans blåsorkester, gitarrorkester och nystartade kör, tillsammans med elever i årskurs 3, att spela och sjunga med Jojje och trion. Tre av sångerna, "Den elektriska ålen Elin", "Jag är en jubelidiot" och "Åka bil", spelades i arrangemang av Lars Larsson, musiklärare i Årjäng. Konserten avslutades med vad Jojje beskrev som "min enda hit": "Kalles klätterträd".

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 4 april 2017

Kontakt

Musikskolan