Lyssna

Distansstudier

Distansstudier är flexiblare och mer obundna än andra studier. Att studera på distans innebär stor frihet att lägga din studietid hur du vill. Egenstudier tar tid, så förbered dig på att lägga ner arbete på studierna.

Grundläggande och gymnasiala kurser

Om du saknar en eller flera kurser som du behöver kan du kontakta Vuxenutbildningen i Årjäng. Där kan du få hjälp och vägledning att söka in på distanskurser. Handledda självstudier har kontinuerligt intag.

 För att studera på distans behöver du ha tillgång till egen dator med nätuppkoppling.

Universitetsstudier

På Årjängs lärcentrum finns det möjlighet att läsa på distans mot Karlstads universitet. Lärcentret har egen sal med telebildstudio, där din studiegrupp kopplas upp mot universitetet vid föreläsningar och andra gemensamma träffpunkter. 

Årjängs lärcentrum

Lärcentrum i Årjäng finns i samma lokaler som Årjängs gymnasieskola och vuxenutbildning. Där har du kommunikation med lärarna på Karlstads universitet via en lärplattform. Föreläsningar sker via telebild så att du kan delta i undervisningen i realtid. Alla uppgifter som du ska arbeta med ges över nätet, både enskilt och i grupp. 

Studietakt

Du lägger själv upp planeringen för att kunna följa med i utbildningens och kursens planer. En kurs på halvfart kräver att du studerar ungefär 20 timmar per vecka. Utbildningar på helfart motsvarar en normal arbetstid på 40 timmar per vecka.

Ansökan

Du söker till Karlstads Universitetets distansutbildningar genom att kontakta universitetet. Länk till skolans webbplats hittar du i högermenyn.

Grundlärarutbildning F-3

Nu kan du ansöka till att läsa grundlärarprogrammet f-3 i Årjäng. Sista ansökningsdag är 18 april. Det är Karlstads universitet som arrangerar och ansvarar för utbildningen som startar hösten 2017. Programmet läser du på distans via Vuxenutbildningens lärcentrum som finns på Årjängs gymnasieskola & vuxenutbildning. Studierna omfattar 100% på dagtid. Det är närvaro på lärcentra flera dagar i veckan och du deltar i närträffar på Karlstads universitet ca. 3 gånger per termin, 2-3 dagar per tillfälle. Läs mer om den här utbildningen på Karlstads universitets webbplats.

Tider för telebild

Till hösten är du uppkopplad mot Karlstads universitet via telebild tisdagar 8.30-12.

Tentor

Det finns möjligheter att skriva vissa universitetstentor på Lärcentrum i Årjäng. Kontakta ditt universitet för mer information.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 13 april 2017

Lärcentrum i Årjäng