Lyssna

Musikskola

Den kommunala musikskolan är en frivillig skola. Elever från årskurs 2 till och med sista gymnasieåret erbjuds undervisning.

Musikskolans byggnad

Foto: L.Jonsson

Musikskolan i Årjäng

Instrumentvisning

Vi på Musikskolan besöker grundskolornas årskurs 2 och 3 på höstterminen för att spela och visa instrument. Därefter inbjuds föräldrar och elever till en demonstrations- och informationskväll.

Undervisningen börjar i regel vid vårterminens start.

Efter höstens instrumentvisning börjar undervisningen i regel vid vårterminens start.
Undervisningen omfattar en lektion i veckan, oftast på skoltid. Förutom vanliga lektioner erbjuds eleverna delta i utåtriktad verksamhet bestående av egna konserter, spelningar vid olika tillställningar i kommunen, resor, konsertbesök, skolavslutningar med mera.

Även äldre elever är välkomna att anmäla sig till musikskolan. Det är vår strävan att så många elever som möjligt får plats i musikundervisningen!

Instrument och ämnen

Musikskolan erbjuder så långt det är möjligt undervisning på följande instrument och ämnen:
Sång, fiol, altfiol, cello, gitarr, elgitarr, ukulele, elbas, slagverk, piano, keyboard, trumpet, tvärflöjt, blockflöjt, saxofon, klarinett, musikdata, musikteori. 

Spela tillsammans 

Spela i orkester är både givande och kul. Musikskolans ambition är att eleverna ska få spela tillsammans så tidigt som möjligt. Detta kostar inget extra.

Vi har för närvarande följande ensembler

  • Gitarrensembler
  • Kammarorkester
  • Blåsorkester
  • Orkestrar för yngre elever.
  • Kör

Musikskolans elev- och föräldraförening

Musikskolan har en väl fungerande elev- och föräldraförening som stöttar vår verksamhet. För mer information kontakta föreningens ordförande Malin Hovlund.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 14 mars 2017

Kontakt