Lyssna

Integrationssamordnare

Årjängs kommun, Medborgarservice

Publicerad: 2017-09-07, Annons-ID: 7346923

Årjäng, 1 plats

Sista ansökningsdag: 2017-09-24

Årjängs kommun ligger i det natursköna och sjörika sydvästra Värmland. Kommunen ligger centralt placerad utefter E 18 mitt emellan Karlstad och Oslo vilket ger närhet till både naturen och staden. Det finns goda pendlingsmöjligheter från både Arvika, Bengtsfors, Karlstad och Säffle.

ARBETSUPPGIFTER Som integrationssamordnare kommer du att ha en central roll i vårt arbete för att skapa förutsättningar för en god integration. Du har ett övergripande ansvar för samordning av kommunens arbete med mottagande av nyanlända vuxna och familjer.

KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har erfarenhet av arbetet med integrationsfrågor samt besitter kunskaper kring olika myndigheters ansvar i samhället och i synnerhet i migrationsfrågor. Erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd verksamhet är en fördel. Vi ser det också som meriterande om du har erfarenhet av arbete med mottagande och introduktion av nyanlända i kommunalt flyktingmottagande, liksom kunskap om de regelverk som styr det kommunala flyktingmottagandet och nyanländas etablering. Det är viktigt att du har förmågan att både kunna arbeta självständigt samt att ta ansvar för en god samverkan med andra aktörer. Du måste kunna skapa goda relationer och vara ansvarstagande i ditt uppdrag. Vi ser att du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt och utbildning i MI (Motiverande Intervjuer) är meriterande. Arbetet förutsätter goda språkkunskaper i svenska och engelska, övriga språk som exempelvis arabiska är meriterande. Du bör ha för verksamhetsområdet relevant högskoleutbildning. Körkort B
ÖVRIGT Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Villkor

Tillsvidare

Heltid

Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde 2017-11-01 eller enligt överenskommelse.

Enligt avtal.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-09-24

Ange referens: A712917

Ansök via extern webbplats

Arbetsplats

Årjängs kommun, Medborgarservice

Box 906

Storgatan 66 ÅRJÄNG

67229 ÅRJÄNG

Kontaktpersoner

Tommy Norén
0573-13923

Owe Lindström
0573-14133

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 1 mars 2017